Tarjoan kevään 2023 aikana koulutuksia uusille ja vanhoille luottamushenkilöille. Koulutus on tarkoitus pitää lauantaina, mutta se voidaan jakaa myös kahdelle illalle. Noin kuuden tunnin setissä käydään läpi kaikki keskeiset hallinnon, talouden, henkilöstön, kiinteistöjen, hautausmaiden, rahoituksen ja investointien kysymykset. Kaikki se, mitä jokaisen luottamushenkilön tulee tietää kyetäkseen hoitamaan luottamustehtäväänsä vastuullisesti ja oikean tiedon varassa. Päivää tauotetaan sopivasti, jotta oppiminen tehostuu. Tarvittaessa koulutusta räätälöidään seurakunnan erityistarpeet huomioiden. Oikea tieto on osa hyvää hallintoa.

Kokonaisuus noudattaa Seurakunnan taloushallinnon käsikirjan (Kirjapaja, 2020) rakennetta. Koulutuspäivn luentoa voi seurata ilman kirjaakin, mutta suosittelen kirjaa luottamushenkilöille nimenomaan käsikirjaksi.

Rakennan kokonaisuudesta mahdollisimman käytännöllisen. Katsomme päivän rakennetta ja yksityiskohtia seurakunnan omaa talousarviota ja tilinpäätöstä mukaillen. Ajankohtaisia kysymyksia, onnistuneita hankkeita ja kipukohtia – aiheita voidaan yhdessä valita. Pyrin ottamaan luottamushenkilöiden erilaiset taustat huomioon niin, että jokainen varmasti saa jotakin – ei turhautumista liian tutun tai yksinkertaisen äärellä, eikä toisaalta tule täyteen ahdetuksi uutta tietoa, joka haihtuu pois mielestä jo kotimatkalla.

Intensiivi on tarkoitettu kirkkovaltuutettujen lisäksi neuvoston ja johtokuntien jäsenille, kuten myös seurakuntayhtymien ykv:n, ykn:n, srk-neuvostojen ja johtokuntien jäsenille. Kirkkoherrat ja muut johtavat viranhaltijat ovat luonnollisesti tervetulleita mukaan.

Useamman seurakunnan yhteinen koulutus myös mahdollista – esimerkiksi rovastikunnan seurakunnat. Pyydä tarjous.

Hinta ja lisätiedot

 • Lauantai klo 9-15 (täsmällisempi aikataulu sovitaan yhdessä)

 • 200 euroa / valtuustopaikka – enintään 10 000 jäsenen seurakunnat
  180 euroa / valtuustopaikka – yli 10 000 jäsenen seurakunnat
  Yli 20 000 jäsenen seurakunnat – pyydä tarjous

  Seurakuntayhtymät
  150 euroa / valtuustopaikka – enintään 20 000 jäsenen seurakuntayhtymät
  115 euroa / valtuustopaikka – yli 20 000 jäsenen seurakuntayhtymät

  Hinta lasketaan valtuustopaikkojen perusteella. Mukaan voi tulla myös neuvoston jäseniä ja työntekijöitä.

 • Koulutus tapahtuu lähiopetuksena seurakunnan tiloissa.

 • Tilat ja mahdolliset kahvi- ja ruokajärjestelyt tulevat seurakunnalta.

Hinnat sis. alv.

Ota yhteyttä

Pasi Perander
pasi@pasiperander.fi