Koulutus aloitetaan perjantaina iltapäivällä ja lopetetaan lauantaina hyvissä ajoin ennen ehtookelloja (kotona käydään välissä nukkumassa). Noin vuorokauden setissä käydään läpi kaikki keskeiset hallinnon, talouden, henkilöstön, kiinteistöjen, hautausmaiden, rahoituksen ja investointien kysymykset. Kaikki se, mitä jokaisen luottamushenkilön tulee tietää kyetäkseen hoitamaan luottamustehtäväänsä vastuullisesti ja oikean tiedon varassa. Oppiminen tehostuu, kun se jaetaan kahdelle päivälle. Tilaisuus voidaan sovittaa myös yhdelle päivälle. Koulutusta räätälöidään seurakunnan erityistarpeet huomioiden. Oikea tieto on osa hyvää hallintoa.

Kokonaisuus noudattaa Seurakunnan taloushallinnon käsikirjan (Kirjapaja, 2020) rakennetta. Luentoa voi seurata ilman kirjaakin, mutta suosittelen kirjaa luottamushenkilöille nimenomaan käsikirjaksi.

Rakennan kokonaisuudesta mahdollisimman käytännöllisen. Katsomme rakennetta ja yksityiskohtia seurakunnan omaa talousarviota ja tilinpäätöstä mukaillen. Ajankohtaisia kysymyksia, onnistuneita hankkeita ja kipukohtia – aiheita voidaan yhdessä räätälöidä. Pyrin ottamaan luottamushenkilöiden erilaiset taustat huomioon niin, että jokainen varmasti saa jotakin – ei turhautumista liian tutun tai yksinkertaisen äärellä, eikä toisaalta tule täyteen ahdetuksi uutta tietoa, joka haihtuu pois mielestä jo kotimatkalla.

Intensiivi on tarkoitettu kirkkovaltuutettujen lisäksi neuvoston ja johtokuntien jäsenille, kuten myös seurakuntayhtymien ykv:n, ykn:n, srk-neuvostojen ja johtokuntien jäsenille. Kirkkoherrat ja muut johtavat viranhaltijat ovat luonnollisesti myös mukana.

Useamman seurakunnan yhteinen koulutus myös mahdollista – esimerkiksi rovastikunnan seurakunnat. Pyydä tarjous.

Hinta ja lisätiedot

  • Perjantai klo 18-21 ja lauantai klo 9-15 (tarkempi aikataulu sovitaan yhdessä)

  • 250 euroa / valtuustopaikka

  • Koulutus tapahtuu lähiopetuksena tiloissanne.

  • Tilat ja mahdolliset kahvi- ja ruokajärjestelyt tulevat seurakunnalta.

Hinnat sis. alv.

Ota yhteyttä

Pasi Perander
pasi@pasiperander.fi